Totalul afișărilor de pagină

vineri, 19 octombrie 2012

FACTORII CARE ACCELEREAZA IMBATRANIREA PIELII

1.SOARELE-expunerea excesiva la soare provoaca imbatranirea pielii,din cauza razelor UV,ducand la deshidratarea pielii si aparitia ridurilor.Persoanelor cu pielea grasa,soarele si apa de mare le sunt prielnice,in timp ce pentru persoanele cu o piele sensibila soarele si apa de mare reprezinta o adevarata nenorocire.Este indicat sa se utilizeze produse cosmetice specifice,cu protectie impotriva razelor UV. 2.DESHIDRATAREA-prin reducerea substantelor lipidice si schimbarea structurii colagenului,prin constituirea de legaturi solide intre moleculele colagenului solubil,alcatuind o structura in forma de retea.Toate acestea opresc aducerea apei,oxigenului si materiilor hranitoare prin caile de irigare. 3.VARSTA-datorita faptului ca multe femei nu dau atentia cuvenita pielii fetei si corpului ajung la 40 de ani sa se intrebe unde au gresit.In organism sunt introduse cantitati importante de substante daunatoare: zaharuri,alcool,tutun,gasimi,praf.Strangerea acestor substante zilnic slabeste sistemul imunitar al organismului,iar efectul este imbatranirea precoce.

CAUZELE DETERIORARII PARULUI

Deteriorarea parului este influentata de anumiti factori: genetici, chimici (vopsirea si permanetarea parului),  mecanici (pieptanatul, periatul, parul strans legat in coc o perioada mai indelungata), fiziologici (stresul), deprinderi (fumatul,regimul alimentar necorespunzator, folosirea produselor cosmetice neadecvate tipului de par), climatici(clima uscata sau umeda), generatori de caldura (feon,placa de par, ondulator), de mediu (ozon, raze UV, apa sarata, clorul.

Caderea Parului

- din cauze naturale datorita imbatranirii firului de par; 
- din cauza excesului de testosteron, a vascularizarii insuficiente, a alimentatiei necorespunzatoare, a stresului, a oboselii;
 -din cauze ereditare datorita matricei genetice a fiecarui individ.
 

VOPSIREA FIRULUI DE PAR NATURAL


Se aplica vopseaua preparata pe lungimea firului de par exceptandu-se radacina(1-1,5),se asteapta 20-25 minute ca vopseaua aplicata sa actioneze asupra firului de par.Se prepara o alta vopsea din aceiasi nuanta care se aplica la radacina firului de par deoarece aceasta beneficiaza de un plus de caldura iradiata de pielea capului.Se asteapta ca si aceasta sa lucreze 30 minute.In total se va astepta 50-60 minute.Oxidantul se foloseste in functie de culoarea aleasa de la o concentratie de 6% pantru par mai inchis pana la 12% pantru par mai deschis.

GRUPE DE COLORANTI


1.Culori pe baza de plante contin pigmenti directi,fara amoniac si lucreaza ton pe ton. 2.Culori semipermanente care rezista intre 4-10 samponari. 3.Culori demipermanente imbina tehnologia de la semipermanent la demipermanent. 4.Culori permanente care sunt de 2 feluri: *decolorantii care reduc pigmentii naturali din par lasandu-l lipsit de culoare;dizolva pigmentii artificiali si necesita apa oxigenata si *oxidative care imbina 3 componente chimice:agentul alcalinizant,substanta coloranta,peroxidul de hidrogen.

INDEPARTAREA VOPSELEI DIN PAR

 Vopseaua se poate indeparta prin: decolorare(se foloseste oxidant de 3,6,9% in functie de deschiderea dorita),prin decapaj (indeparteaza doar pigmentii artificiali ai parului nu si pe cei naturali) si prin prespalare care deschide 1-2 tonuri fara sa afresea parul.RETETA DE PRESPALARE ESTE simpla si o poate face oricine acasa,se face mai ales la parul negru ca sa-l deschida fara sa-l arda.Se pun 10 grame de decolorant,20 de grame de oxidant de 3 sau 6%,20 grame de sampon si 40 grame de apa.Se aplica pe par si se lasa sa actioneze minim 30 minute dupa care se spala parul.